GAPTUR
GAPTUR
Seyahat

Mardin'de Keşfedilecek 30 Yer

14/11/2023
Mardin'de Keşfedilecek 30 Yer

Türkiye'nin doğusunda ve Suriye sınırına yakın olan Mardin, mutlak bir mücevher ve Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. 

GAP turları ile keşfedilen ve sadece kendisi için bile bir gezi programı yazdırılabilir tarihi ve kültürel birçok güzelliğe sahip olan şehirde yapacağınız Mardin turları ile Fırat ve Dicle nehirlerinin sardığı Mezaoptamya Bölgesi’nin önemli bir stratejik konumunu da keşfetmiş olacaksınız.

Peki Mardin gezi rehberinde olan ve mutlaka görmeniz gereken en önemli 30 yerini sizin için sıraladık desek? :) Evet Mardin'de gezilecek yerler konusunda en detaylı rehberi bulabileceğiniz yazımıza hazırsanız başlıyoruz.

Önce Mardin hakkında kısa kısa bilgilerle başlayalım.

Mardin Hakkında

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en popüler şehirlerinden biri olan Mardin hakkında bilmeniz gereken en önemli şeylerden biri, şehrin gerçek bir açıkhava müzesi olduğudur.

Birbirinden farklı dinlerin bir arada yaşadığı Mardin şehrinin tarihi M.Ö 4500 yıllarına kadar uzanıyor. Her biri farklı medeniyetlere ait yapılar, kiliseler, konaklar ve camileriyle gezginlere sayısız seçenek sunan Mardin'de hava sıcaklıkları yıl genelinde yüksek oluyor. Kışları Mardin'de gezmek ayrıca güzeldir.

Detaylı Mardin gezisi için en az üç dört gün ayırmanızı öneriyoruz. Mardin turu ile görmeniz gereken en önemli 30 yeri açıklıyoruz.

1. Mardin Kalesi

 

Kartal Yuvası olarak da adlandırılan Mardin Kalesi, şehrin konumlandığı alanın en üst kısmına kurulmuş, manzaraya hakim bir yerdir.

2. Midyat Saat Kulesi

 

Mardin ilinin Artuklu ilçesinde bulunan saat kulesidir.

3. Mor Gbariel Manastırı (Deyrulumur)

 

Dünyanın bugüne kadar ayakta kalan en eski Süryani Ortodoks manastırı Mor Gabriel Manastırı'dır. Diğer adı Deyrulumur Manastırı'dır.

4. Midyat Devlet Konukevi

 

Midyat Devlet Konukevi Mardin Midyat Merkezi'nde bulunan önemli mimarilerden biridir. Taşlar üstüne ince ince işlenmiş işleri görülmeye değerdir.

5. Hacı Şeyhmus Mete Konağı

 

Oyuncuların ve önemli insanların işlemelerinin yer aldığı kent müzesi niteliğinde tasarlanmış bir yer olan Hacı Şehmus Mete Konağı'nı mutlaka görmelisiniz.

6. Kayseriye Çarşısı 

 

Mardin Ulu Camii'nin kuzeyinde bulunan bir çarşıdır. Dikdörtgen olarak dizayn edilen yapının inşa tarihi bilinmemekle birlikte 1487-1502 tarihleri arasında yapıldığı düşünülmektedir.

7. Revaklı Çarşı

 

Tellallar Çarşısı olarak da bilinir. Mardin gezi rehberinde olup görülmesi ve gezilmesi en keyifli yerlerden biridir.

8. Bakırcılar Çarşısı

 

Kazancılar Çarşısı olarak da bilinen Bakırcılar Çarşısı Mardin'de bakırla ilgili her şeyi bulabileceğiniz yerdir.

9. Cumhuriyet Meydanı

 

Sayısız medeniyete ev sahipliği yapan Mardin Cumhuriyet Meydanı yenilenmiş bir meydan olup Mardin halkının en sevdiği yerlerden biridir.

10. Beyazsu

 

Mardin'in doğal güzellikleri listesinde en üst sıralarda olan Beyazsu özellikle yaz aylarında bölge halkının ve gezginlerin akın ettiği yerler arasında bulunuyor.

11. Gurs Vadisi

 

Mardin'de saklı kalan güzelliklerden biri de Gurs Vadisi'dir. Ğurs Vadisi olara da bilinen bu vadi doğal güzelliğiyle onu keşfedenlere bambaşka bir atmosfer yaşatıyor.

12. Turabdin Platosu

 

Mezopotamya'nın yukarı bölgesi olan ve yüksek bir kalker platosu olarak bilinen Turabdin Platosu Tnarı hizmetkarlarının dağı diye de adlandırılır.

13. Germ-i Ab Kaplıcası (Dargeçit)

 

Paylaş

Güncel Kampanyalardan Haberiniz Olsun!

Kaydolun ve size en iyi fırsatları gönderelim