GAPTUR
GAPTUR
Seyahat

Bu Sonbahar GAP Turu Yapmanız İçin 10 Neden

14/11/2023
Bu Sonbahar GAP Turu Yapmanız İçin 10 Neden

Güneydoğu Anadolu'daki şehirler tarihi, doğası, kültürü, müzikleri, hikayeleri, sıcakkanlı insanları ile gören herkesi kendine hayran bırakıyor. Yemekleri ile de dillere destan şehirlerde bu sonbahar GAP turu yapmanız için birçok nedeniniz bulunuyor.

Güneydoğu'nun eşsiz güzellikleriyle tanışmanızı sağlayacak olan uçaklı GAP turları ya da otobüslü GAP turları medeniyetin beşiği olan coğrafyaları keşfetmenize olanak sağlıyor.

Ufkunuzu açma garantili GAP turunu bu sonbahar yapmanız için en geçerli 10 nedeni sıraladık. Filmlere konu olan bu şehirleri neden keşfetmelisiniz?

İşte nedenleri...

 

1. Tarihi Hissetmek

Güneydoğu Anadolu Bölgesi insanoğlunun tarihi açısından zengin ve köklü bir geçmişe sahiptir. Bunun en önemli nedenlerinden biri de Anadolu ve Mezopotamya’nın tam ortasında olmasıdır. Tarihin en eski yerleşim merkezlerinden biri olan bu bölgeyi bu tarihi keşfetmek için görmelisiniz.

2. Unesco Korumasındaki Yerleri Keşfetmek

Diyarbakır Surları, Hevsel Bahçeleri, Nemrut Dağı, Ani Arkeolojik Alanı ve Göbeklitepe Güneydoğu Anadolu'daki UNESCO varlıklarından bazılarıdır. Bugün GAP turları ile Dünya Mirasları Listesi içinde bulunan bu yerleri görmenizi öneriyoruz.

3. Yemek Kültürü

GAP'ın yöresel lezzetleri en az şehirleri kadar dillere destan...

Gap turlarının olmazsa olmaz yemekleri arasında kebap ve tatlılar bulunuyor. Birbirinden leziz yemeklere ev sahipliği yapan Güneydoğu mutfağı, çiğ köfte, içli köfte, ali nazik, adana ve urfa kebaplarının yanı sıra bol etli, salçalı ve baharatlı yöresel yemekleri de barındırıyor.


Üzlemeli pilav, Ezme kebabı, Kıymalı Semsek, Tepsi kebabı, Peynirli helva, İçli köfte, Dolma, Baklava, Zingil, Perde Pilavı, Hindi dolması, kaburga dolması, dobo, künefe, keklik kebabı, peynirli irmik helvası, hettüş ve bumbar Güneydoğu mutfağının en popüler yiyecekleri arasındadır.

 

4. Birden Fazla Şehir

Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak gibi şehirlerin olduğu GAP illerinin birçoğunu aynı turda keşfetmek ve hem zamandan kazanmak hem de aynı anda bu şehirleri görmek sizin için bulunmaz bir fırsat olabilir.

Uzman rehber eşliğinde şehirlerin tarihi ve hikayelerini öğrenecek; tarihle iç içe bir GAP turu yapmanın keyfini çıkaracaksınız.

5. Gizemli Hikayeler

Güneydogu Anadolu Bölgesi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve hala yapmaya devam ediyor. Bu nedenle bu topraklardaki hikayeler de anlatmakla bitmez. Kavuşamayan sevgililer, taşa döndüğü söylenen insanlar, tanrılar, eski tapınaklar ve daha birçok şey...

GAP turları ile hikayesi olan popüler bölgeleri ve müze alanlarını keşfedebilirsiniz.

6. Mağaralar ve Yeraltı Şehirleri

Antik Çağ'da Dicle’nin doğduğu yer yani Birkleyn mağaralarından Hasankeyf'e... GAP turları ile göreceğiniz sayısız mağara oluşumu ve yeraltı şehri bulunuyor. Bölgenin yapısı nedeniyle kayalara oyulan evler ve birbirinden güzel antik şehirler hafızanıza kazınacak bir rota oluşturuyor.

 

7. Yöresel Hediyelikler

Güneydoğu'nun yöresel eşyaları, kilimleri, kıyafetleri, el işi ürünleri ve baharatları GAP turları sırasında alışveriş yapmak isteyenlere sınırsız alternatif sunuyor. Doğu'nun bereketli topraklarında insanların sürekli üretim halinde olduğu bu yerde satın alıp hatıra olarak saklayabilecek ya da kullanabileceğiniz pek çok eşya mevcut.

GAP turlarının en güzel yönlerinden biri de burada çok ekonomik fiyatlarla alışveriş yapabiliyor oluşunuzdur.

8. Sıcakkanlı İnsanlar

Anadolu'nun insanını bilmeyen yoktur.

Dünyaca ünlü misafirperverliğimiz konusundaki en büyük başarımız Anadolu insanımızın sıcakkanlı, samimi ve güleryüzlü oluşuna bağlıdır. Sıcakkanlı insanlar GAP turunuzun güzel geçmesini sağlayacak en önemli etkenler arasındadır. 

9. Benzersiz Doğal Güzellikler

Tarihi eserler, tertemiz havası, gölleri, nehirleri ve birbirinden güzel doğal güzellikleriyle GAP bölgesi gördüğünüzde aşık olacağınız bir rota olacak. Dünyada eşi benzeri olmayan sayısız güzelliğin olduğu burada köprülere hayran olacak akarsu ve nehirlerden ayrılmak istemeyeceksiniz. 

GAP turları ile Güneydoğu Anadolu'nun doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı bulacaksınız.

10. Mimari

Medeniyetlerin beşiği olarak tanımlanan Anadolu'nun mimarisi de medeniyetleri gibi çok çeşitli ve etkileyici binalara ve kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Kiliseleri, camileri, konakları, hanları hamamları ile gören herkesi kendisine hayran edecek GAP bölgesi mimarisi en çok fotoğraflayacağınız şeylerden biri olacak. 

Paylaş

Güncel Kampanyalardan Haberiniz Olsun!

Kaydolun ve size en iyi fırsatları gönderelim